[ X ]
[ X ]
[ X ]
Arcadie Suceveanu lansează o carte scrisă în amintirea mamei sale
24 Ianuarie

Scriitorul Arcadie Suceveanu va lansa în curând o carte de poeme scrisă în amintirea mamei sale care a decedat un an în urmă. Aceasta poartă denumirea de ,,Ferestre stinse de îngeri” şi a fost de curând finisată, transmite Curentul.md.

În prezent, Arcadie Suceveanu lucrează la cîteva cărţi pentru copii. Pe lângă aceasta, scriitorul acitează în mai multe direcţii,  în paralel scrie şi poezie, și eseistică. „Am mai multe solicitări de la edituri pentru a colabora la editarea unor manuale sau cărţi didactice”, a spus acesta.

Curentul.md precizează că Arcadie Suceveanu  s-a născut la data de 16 noiembrie 1952 în satul Suceveni, raionul Hliboca din regiunea Cernăuți. A debutat ca poet în anul 1968 cu versuri închinate mamei, în „Zorile Bucovinei”. Pe lângă volume de versuri, a mai publicat eseistică, cărți pentru copii și abecedare. Este foarte apreciat și pentru cărțile destinate copiilor: „ȘTIU ca la școală”, „Dacă vrei să fii Columb”, „Poezii de seama voastră”, „Filmul copilăriei”, „Rața și Arhimede (când suntem) copii” ș.a. .Din 2010, este președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților