[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vezi ce pregătește ADR Nord tinerilor din Otaci
24 Aprilie
foto: aitt.md

ADR Nord realizează mai multe proiecte de dezvoltare regională în nordul țării, iar acum a ajuns cu un proiect și la Otaci, transmite Curentul.md

Aici va fi inaugurat un centru modern pentru tineri. Agenția de Dezvoltare Regională Nord va împlini unul dintre visele locuitorilor orașului Otaci, preluînd în acest an lucrările de finisare a clădirii ”Centrului creativ-inovativ PRO Cariera”. În 2009 lucrările au fost stopate din lipsă de resurse financiare, iar un proiect înaintat de Primăria Otaci a fost acceptat de către Agenție pentru a fi implementat.

Conducerea orașului și persoanele responsabile s-au întrunit în ședință pentru a discuta despre lucrările efectuate pînă acum, apoi grupul de lucru s-a deplasat la obiectul în construcție, unde au stabilit că va fi efectuată o evaluare a lucrărilor, apoi vor începe lucrările de finisare.

”Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu este valorificată din cauza insuficienţei de cunoştinţe în domeniul antreprenorial modern. Beneficiarii proiectului, în special tinerii, pot, prin propriile afaceri, genera dezvoltare economică locală şi oportunităţi de dezvoltare în regiune. Pe termen lung, Centrul își doreste să devină o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor”, notează Agenția.

Valoarea totală a proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera” este de 22 222 870 de lei, bani solicitați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Pentru implementarea proiectului în anul 2014, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a alocat 5 milioane de lei.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților