[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veste bună pentru întreprinzători. Patenta nu va fi interzisă de la 1 ianuarie 2017
29 Iulie

Patenta de întreprinzător nu va fi interzisă începînd din 1 ianuarie 2017. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon şi preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă, înainte de ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară, transmite CURENTUL.

„Am discutat acest proiect de lege la Comisie. Atunci colegii ne-au susţinut, dar am aşteptat avizul Guvernului. Două zile în urmă Guvernul a venit cu un aviz. Am ajuns la un compromis, care presupune că de la 1 ianuarie 2017 nu vor fi interzise tipurile de activitate în baza patentei, din contra am venit cu o soluţie suplimentară”, a declarat Dodon.

Politicianul a ţinut să precizeze că, patenta de la 1 ianuarie 2017 nu va fi interzisă.

„Patenta rămîne în vigoare şi suplimentar la ceea ce este prevăzut în legislaţie vrem să venim cu cîteva condiţii de muncă mai bune decît au fost pînă acum. În toamnă acest proiect va fi aprobat ca pînă la sfîrşitul anului să intre în vigoare”, a adăugat el.

La rîndul său, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă a menţionat că, problema patentatarilor este în vizorul Comisiei economie, buget şi finanţe.

„În cadrul discuţiei s-a constatat că Guvernul a dat un aviz pozitiv asupra problemei ce ţine de activitatea în bază de patentă, ba mai mult, a venit cu o soluţie mai extinsă. De aceea, Comisia a decis să creeze un grup de lucru şi să elaboreze un proiect de lege privind reglementarea activităţii de întreprinzător prin patentă, avînd la bază iniţiativa autorilor şi conceptul care este stabilit în avizul Guvernului. În sesiunea toamnă-iarnă, Comisia va veni cu o soluţie foarte clară pentru patentatari, unde va permite în continuarea reglementarea şi activitatea în bază de patentă, luînd ca bază inclusiv conceptul propus de către Guvern”, a conchis Ştefan Creangă.

Reamintim că, anterior, Asociaţia Micului Business a organizat mai multe proteste în faţa Guvernului, cerînd să avizeze pozitiv proiectul de lege care permite în continuare activitatea pe bază de patentă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților