Potrivit datelor obţinute de la faţa locului, restaurantul La Plăcinte a fost închis duminică, 22 martie, după ce inspectorii ANAF au efectuat controale cu o zi înainte. Potrivit ANAF, activitatea unei companii suspendate se va relua abia la 30 de zile după ce aceasta a fost blocată.
În afişul postat pe uşă la intrarea în locaţie este menţionat faptul că restaurantul La Plăcinte a fost închis din cauza că acesta nu a emis bonuri fiscale.
„Se iau numai de companii mici (ANAF – n. red) şi niciodată nu vom vedea nume cu greutate din industria restaurantelor închise, lanţuri internaţionale cărora nu li se fac constroale. Este o mizerie ceea ce se întîmplă”, au precizat trecători care au văzut anunţul încetării activităţii La Plăcinte de pe bulevardul Decebal.
La Plăcinte este un business patronat de către un om de afaceri din Republica Moldova. Sunt şapte restaurante La Plăcinte în capitala română, două în zona Romană, alte două în zona Unirii, unul situat pe şoseaua Ştefan cel Mare, altul lîngă centrul comercial AFI Cotroceni, dar şi în zona de Nord a capitalei, pe bulevardul Nicolae Caramfil.
La niveul ţării, restaurante La Plăcinte se mai găsesc în Braşov (2), Sibiu şi Iasi. În total, la nivelul întregii ţări, se găsesc 11 locaţii La Plăcinte.
În ultimele zile au fost relatate cazuri în care inspectorii Direcţiei Antifraudă a ANAF au închis numeroase magazine şi localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din „bacşiş” sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unităţilor acuzînd inspectorii ANAF de exces de zel.