[ X ]
[ X ]
[ X ]
Suportul oferit agricultorilor din Fondul de subvenţionare a crescut semnificativ în 2014
28 Mai

Conform datelor furnizate de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, până la 20 mai, curent, au fost înregistrate 1768 de cereri de acordare a subvenţiilor, în valoarea totală de 339,4 mln. lei. În perioada de referinţă, au fost încheiate 762 de contracte de acordare a sprijinului financiar, fiind autorizate spre plată cererile de acordare a subvenţiilor în mărime de aproximativ 107,2 mln. lei, transmite Curentul.md.

În pofida sumelor şi a numărului mari de solicitanţi de subvenţii, graţie suportului oferit agricultorilor din Fondul de subvenţionare s-a reuşit extinderea suprafeţelor cu plantaţii multianuale, suprafaţa totală plantată de viţă de vie, la situaţia din 20 mai curent, constituind aproximativ 422,66 ha, dintre care cele mai frecvente soiuri plantate în cadrul măsurii date, sunt Moldova – 55%, Sauvignon – 16%, Muscat – 9%, Arcadia – 7%, etc.

La fel, s-a procurat tehnică şi echipament agricol – 1095 de unităţi. Reutilate şi modernizate 40 de ferme zootehnice, dintre care 15 ferme de bovine, 9 ferme de păsări, 7 ferme apicole, 6 ferme de porcine, 3 ferme de ovine.

Menționăm că, statul prin politicile sale echilibrate va crea, în continuare, condiţii egale pentru toţi producătorii agricoli indiferent de dimensiunile lor, indiferent de alte facilităţi disponibile, în vedere relansării celei mai importante ramuri ale economiei naţionale, fapt ce va duce inevitabil la creşterea productivităţii şi competitivităţii sectorului, deschiderea locurilor noi de muncă, dezvoltarea infrastructurii în sectorul rural, obţinerea de venituri suplimentare la buget, transformate ulterior în mijloace sub formă de subvenţii acordate acestor producători agricoli.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților