[ X ]
[ X ]
Restaurant moldovenesc în inima orașului estonian Tallinn
15 Ianuarie

În capitala Estoniei, Tallinn, s-a deschis primul restaurant moldovenesc care poartă denumirea „Lăutarii”. Evenimentul a avut loc la 27 decembrie 2013 cu prezența reprezentanților diasporei RM din Estonia.

Solicitat de Curentul.md, Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun a spus că ideea s-a dezvoltat în contextul interesului estonienilor pentru tradițiile și bucătăria moldovenească.

„Restaurantul aparține unui grup de oameni de afaceri din Estonia, unul dintre ei fiind importator de produse moldovenești pe piața estoniană”, a spus Ambasadorul.

Localul dispune de 4 săli, avînd în total circa 60 locuri, iar meniul cuprinde bucate moldovenești tradiționale. Meniul încă se definitivează.

„Bucătarul este din R. Moldova, ajutat de un grup de bucătari și chelneri din Estonia. Produsele se cumpără atît din RM, cît și din Estonia. Desigur, vinurile sînt moldovenești, dar există și alte băuturi decît cele autohtone ca în oricare restaurant”, a adăugat Victor Guzun.

Ambasadorul a mai spus că în restaurant a început să activeze și un taraf de muzică populară moldovenească.

„Localul se bucură de succes, chiar dacă este deschis recent. Vizitatorii sînt atît locuitorii orașului Tallinn, cît și turișții străini, fiind amplasat în Orașul Vechi și în apropierea Portului de pasageri Tallinn”, a precizat diplomatul.

Victor Guzun a mai menționat că deschiderea oficială va avea loc în scurt timp, la eveniment urmînd a fi  invitați oaspeţi din R. Moldova.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților