[ X ]
[ X ]
Peste 4 milioane euro – garanţia că R. Moldova va putea emite în continuare Cartea Verde
7 Mai

Consiliul de administraţie a Biroului Naţional al asiguratorilor de autovehicule întreprinde toate măsurile pentru ca Republica Moldova să poată emite şi în continuare Cartea Verde. Despre asta a declarat pentru CURENTUL preşedintele companiei de asigurări Acord-Grup, şi preşedinte al Consiliului de administraţie a Biroului Naţional al asiguratorilor de autovehicule,Victor Gaiciuc.

„Consiliul de administraţie a Biroului Naţional al asiguratorilor de autovehicule şi toţi asiguratorii întreprindem toate măsurile pentru ca noi să putem convinge Adunarea Generală, care va avea loc pe data de 27-28 mai, că suntem capabili: 1. pînă atunci vom expune garanţia financiar-bancară de 4.250.000 de euro într-o bancă europeană; 2. că noi în Biroul Naţional facem regulă, noi ne luptăm cu fraudele în rezolvarea daunelor”, a declarat Gaiciuc.

În context, acesta speră că Asambleea Generală care va avea loc în Sopot (Polonia) să permită Moldovei şi mai departe să emită Cartea Verde.

„În cazul în care noi nu vom putea expune această garanţie bancară, sau nu vom fi destul de convingători, atunci Moldova va fi suspendată din acest regim şi noi nu vom putea emite. Aceasta va fi o mare lovitură pentru imaginea Republicii Moldova. De asemenea, va fi şi o pierdere economică. Din circuitul intern al ţării vor fi extrase vreo 300 de milioane de lei, iar mai mulţi oameni vor rămîne fără lucru – mă refer la cei care lucrează în domeniul asigurărilor, cei care vînd aceste poliţe. Inclusiv va fi o incomoditate foarte mare şi pentru călători, pentru cei care doresc să meargă cu maşinile în Uniunea Europeană”, a conchis Victor Gaiciuc.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților