[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pădurea Domnească”, din ce în ce mai frumoasă. Ce venituri a adus rezervaţia în 2015!
26 Ianuarie

Implementarea proiectului ,,Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească’’ a schimbat la față Rezervația Naturală ,,Pădurea Domnească’’, transmite CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, directorul rezervației Pădurea Domnească, Valeriu Țarigradschi a menționat următoarele: ,,Implementarea proiectului ,,Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească’’ a inclus construcția unui centru de informare pentru turiști și a unei belvedere la zimbrăria de pe teritoriul rezervației. Pe lîngă aceasta,  în preajma lacului ,,La Fontal’’, situat lîngă satul Cobani, raionul Glodeni s-au construit 3 căsuțe a cîte 7 locuri de cazare fiecare, spații pentru camping și o parcare pentru autoturisme’’.

Valeriu Țarigradschi a mai menționat că, pe parcursul anului 2015 rezervația naturală ,,Pădurea Domnească’’ a fost vizitată de 40 de mii de turiști și a avut venituri de circa 120 de mii de lei.

Proiectul ,,Amenajarea traseului ecoturistic ,,Pădurea Domnească’’ a fost lansat la începutul lunii septembrie a anului 2013.

Reiterăm că pentru lucrările efectuate, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională a alocat 5,5 milioane de lei. Lucrările de amenajare a traseului ecoturistic au fost efectuate de SRL ,,Agentinter’’.

Autor: Maria Rujină
Sursa foto: www.zdg.md

Inapoi la arhiva noutaților