[ X ]
O companie din România vrea să investească 20 de milioane de euro în RM
28 Februarie

Un important producător de articole de cablaj și conductori intenționează să investească 20 de milioane de euro în deschiderea unei fabrici la Strășeni. Despre acest lucru au vorbit ministrul Economiei, Valeriu Lazăr cu conducerea companiei Romcab, din Romania, transmite CURENTUL.

Astfel, compania va fi al 10 rezident al platformei industriale Strășeni, urmând să investească în acest an 5 milioane euro și alte 15 milioane în anul viitor. Compania va livra materie primă întreprinderilor din domeniul automotive ce activează deja în Zona Economică Liberă Bălți, dar și altor clienți ai săi din regiune.

Potrivit Ministerului Economiei, Romcab a înregistrat, în anul 2013, o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro, iar pentru 2014 planifică să-și crească rulajul până la 120 de milioane de euro.

În context, administrația Zonei a solicitat deja deschiderea unui post vamal permanent dedicat rezidenților subzonei ZEL din Strășeni, în anul curent urmează să fie lansată reconstrucţia magistralei rutiere Chişinău-Ungheni, ce va facilita exportul de mărfuri produse pe platforma industrială de la Strășeni, etc.

Rezidenți ai subzonei Strășeni a Zonei Economice Libere Bălți sunt deja 7 companii, cinci dintre acestea fiind cu capital italian. Noii rezidenți planifică investiții de până la 8 milioane euro doar în prima jumătate a anului curent, investiții care vor crea cca 400 de noi locuri de muncă.

Totodată, potrivit administratorului ZEL Bălți, Marin Ciobanu, se poartă negocieri cu alte cinci companii internaționale interesate să-și deschidă fabrici în Zona Economică Liberă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților