[ X ]
Număr record de vinuri moldovenești la o prestigioasă expoziție europeană specializată
13 Martie

Vinurile Moldovei vor fi expuse în cadrul celei mai grandioase expoziții europene de vinuri și băuturi alcoolice – ProWein 2015. Pe parcursul a trei zile, 15-17 martie 2015, la Dusseldorf, Germania, va participa un număr record de companii vinicole moldovenești – 29, transmite CURENTUL.

Producătorii își vor expune băuturile la un stand comun cu o suprafață de 150 m², sub egida brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, organizat și finanțat de Oficiul Național al Viei și Vinului.

„Dacă anul trecut au participat 13 companii vinicole din partea Republicii Moldova, în acest an numărul lor s-a dublat. În premieră, vor participa câteva companii membre ale Asociației Micilor Producători de Vin din Moldova, dar și cinci companii producătoare de brandy și divin. Ne bucură faptul că avem un stand reprezentativ pentru industria noastră la această expoziție specializată, unde companiile moldovenești vor oferi o varietate foarte largă de vinuri, peste 250 de tipuri”, a declarat Dumitru Munteanu, director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

Expoziția ProWein va reuni anul acesta peste 5000 de expozanți din 50 de țări, care vor încerca să atragă la standurile lor experți în vinificație, distribuitori și importatori de vinuri, specialiști și sommelieri internaționali.

„Pentru a atrage vizitatorii la standul național și a-i convinge de înalta calitate  a vinurile moldovenești, vor fi organizate 5 masterclass-uri susținute de Master of Wine Christy Canterbury. În plus, participarea la ProWein a fost precedată de acțiuni de comunicare și PR internațional, realizate de o agenție specializată”, a adăugat Diana Lazăr, vice-directorul Proiectului USAID CEED II, membru al comitetului organizatoric.

Potrivit acestora, promovarea brandului național vinicol „Vinul Moldovei” la expoziţia ProWein urmărește poziționarea Republicii Moldova ca un producător de vinuri de calitate în Uniunea Europeană și creșterea exporturilor de produse cu valoare adăugată înaltă pe noi piețe.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților