[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noua parcare a Aeroportului Chişinău – „Cea mai bună construcţie a anului 2015″
19 Ianuarie

Proiectul parcării Aeroportului din Chișinău a fost recunoscut drept Cea mai bună construcție a anului 2015, conform rezultatelor concursului anual al Uniunii Arhitecților din Republica Moldova, transmite CURENTUL.  

În cadrul concursului au fost prezentate lucrările a 20 de arhitecți care au fost realizate pe parcursul anului 2015. Câștigător a fost numit arhitectul Igor Tereșenko – autorul proiectului parcării multietajate a Aeroportului Internațional Chișinău.

Reamintim că noua parcare construită pe teritoriul Aeroportului din Chișinău a fost dată în exploatare la data de 17 mai 2015. Aceasta a fost proiectată pentru 800 de mașini și este una dintre cele mai mari parcări din țară. Construcţia are 4 nivele și corespunde celor mai înalte standarde de calitate și confort.  Parcarea este dotată cu ascensoare pentru transportul pasagerilor și mărfurilor, precum și cu rampe între nivele pentru accesul pasagerilor și autovehiculelor.

Pilonii și bordurile sunt  izolate cu colțare reflectorizante de cauciuc pentru a evita deteriorarea autovehiculelor. Nivelele  parcării au fost vopsite în diferite culori ceea ce facilitează anumite criterii pentru a memora punctele de reper al şoferilor. Totodată, parcarea a fost dotată cu panouri electronice de informare, un sistem performant de monitorizare video, precum și alte echipamente necesare care corespund standardelor europene.

Noua parcare modernă face parte din planul amplu de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional Chișinău, realizat în prezent de către compania ˝Avia Invest¨ care a devenit administrator al aeroportului în anul 2013.

IMG_7407 IMG_7366 IMG_7332 2

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților