[ X ]
Ministrul Transporturilor: ÎS „Calea Ferată din Moldova” este ineficientă
13 Martie

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” este ineficientă, din cauza modelului de administrare învechit, dar şi a schemelor de fraude şi furt pe interior. Declaraţia a fost făcută de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, transmite CURENTUL.

„Anual, întreprinderea înregistrează pierderi de cca 30-40 milioane de lei doar în urma furtului de combustibil. Conducerea CFM trebuie să întreprindă acţiuni mai hotărâte pentru a rupe orice scheme ilegale, iar persoanele suspectate în acte de corupţie urmează să fie sancţionate în conformitate cu normele legale existente, inclusiv până la suspendate din funcţii”, a afirmat ministrul în discuţia cu angajaţii şi managementul CFM.

În acelaşi timp, Vasile Botnari a solicitat reprezentanţilor sindicatelor din domeniu, urgentarea implementării Planului de modernizare al întreprinderii, pentru ca efectele reformei să se facă simţite cît mai rapid.

„Odată cu optimizarea cheltuielilor va fi posibilă şi majorarea salariilor angajaţilor CFM, care vor fi remuneraţi în baza performanţelor înregistrate”, a conchis Vasile Botnari.

La ÎS „Calea Ferată din Moldova” a demarat implementarea unui Plan de modernizare, care se va baza pe acţiuni de reorganizare structurală şi de atragere a investiţiilor în înnoirea parcului rulant şi a infrastructurii. Conform Planului, CFM se preconizează a fi reorganizată prin separarea pe trei unităţi comerciale – transportul de pasageri, transportul de mărfuri și infrastructura feroviară.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților