[ X ]
[ X ]
[ X ]
Investiții de 60 milioane euro în Zona Economică Liberă Bălți pentru anul 2016
29 Februarie

În Zona Economică Liberă Bălți (ZEL Bălţi) vor fi efectuate investiții de 60 milioane euro în anul 2016. Despre asta a anunţat Marin Ciobanu, administratorul principal al ZEL Bălţi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Aceste investiţii vor fi startate în luna martie şi aprilie. Este vorba de Corporaţia Sumitomo şi Dräxlmaier. Ultima companie are deja o uzină pe teritoriul Republicii Moldova.

„În urma acestor investiţii vor fi create 6 mii de locuri de muncă”, a declarat Ciobanu.

Notă: Draxlmaier este o companie producătoare de componente auto din Germania. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajați în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de țări. Este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială.

Concernul Sumitomo are o istorie de peste 400 de ani în obținerea și prelucrarea cuprului, iar din 1897 activează și în domeniul cablajelor electrice pentru automobile, antrenând în această activitate peste 180 mii muncitori, în 331 de fabrici dispersate în 33 de țări. Per total, în concern sunt 1,5 milioane angajați, implicați în peste 100 de direcții de activitate. Negocierile pentru extinderea afacerilor în Republica Moldova au început în luna noiembrie a anului 2013, în cadrul primei vizite a Administratorului principal al ZEL ”BĂLȚI” la sediul Sumitomo din Germania, cînd conducerii concernului i-au fost prezentate avantajele și facilitățile activității în regim de ZEL în Molodva. Tootdată, menționăm că Sumitomo este unul dintre clienții concernului austriac Gebauer&Griller, care a investit în anul 2013 în ZEL ”BĂLȚI” 20 milioane euro.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților