[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încasările fiscale la Bugetul de Stat au atins un nivel RECORD în luna ianuarie
5 Februarie
foto: jurnalul.ro

Încasările fiscale la Bugetul de Stat au crescut substanţial în prima lună a anului curent evaluările estimative ale veniturilor fiind depăşite cu circa 13 la sută, cu 65 de milioane de lei mai mult decât se prognoza. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, a fost înregistrat un adaos de peste 30 %, sau cu 134 mln. de lei mai mult, transmite CURENTUL. 

„Rezultatele obţinute de către Serviciul Fiscal de Stat(IFPS) indică un grad sporit  de îmbunătăţire a administrării fiscale, materializat, pentru ianuarie 2014, prin creşterea substanţială a veniturilor la Bugetul de Stat”, se menţionează într-un comunicat de presă al IFPS.

Potrivit sursei, conducerea SFS, în prezent, pune accent pe conformarea fiscală voluntară, pe educarea şi instruirea atât a cetăţenilor, cât şi a colaboratorilor fiscali.

„Experienţa altor state demonstrează că înăsprirea fiscalităţii duce doar la creşterea evaziunii fiscale, de aici astăzi accentele se pun pe conformarea fiscală benevolă”, se mai menţionează în document.

În acelaşi timp, Serviciul Fiscal de Stat dă asigurări că dispune de toată baza legală, de suportul instituţiilor de ocrotire a normelor de drept, cât şi de capacităţi şi instrumente proprii pentru a interveni eficient şi operativ în cazurile în care se vor depista elemente de neconformare fiscală.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților