[ X ]
IFPS: Activitatea aşa-zisei companii Euro Contact prezintă semnele unei activităţi ilicite
24 Februarie
foto: fisc.md

În Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea o pretinsă companie, care, de mai mulţi ani, eliberează ”mandate de Licenţă” şi ”Licenţă” pentru diferite genuri de activitate, fără nici un temei legal. Despre acest lucru anunţă Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al IFPS, ca urmare a unor verificări a Sistemului Informaţional al SFS s-a constatat că o asemenea companie nici nu este înregistrată. Mai mult, potrivit informaţiei din Sistemul Informaţional al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, compania Euro Contact Transnaţional a fost anulată ca titular al mărcii ”Euro Contact” din 31 iulie 2007.

Cu toate acestea, aşa-zisa companie Euro Contact Transnaţional practică şi astăzi activitate de  întreprinzător, eliberând ”mandate de Licenţă” şi ”Licenţă” pentru diferite genuri de activitate, care duc în eroare cetăţenii Republicii Moldova, dar şi conduce la extinderea fenomenului evazionist în ţara noastră.

În urma verificărilor conform competenţei a activităţilor de transport a călătorilor în regim taxi, au fost depistate un şir de cazuri de activitate în domeniu în baza licenţelor de activitate eliberate de către Alianţa comercială “Euro Contact Transnaţional”, neînregistrată în Republica Moldova. Presupusa organizaţie pretinde a fi titular al licenţei eliberate în baza Convenţiei ONU şi încasează lunar, de la persoanele cărora le eliberează mandatul de licenţă, suma de 5% din venit.

Prin urmare, IFPS consideră că acţiunile ilegale ale Alianţei comerciale “Euro Contact Transnaţional”, întrunesc componentele unui şir de infracţiuni prevăzute în Codul Penal al R. M. şi pot duce la destabilizarea securităţii economice a Republicii Moldova.

Mai mult, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat consideră necesară implicarea instituțiilor abilitate ale statului, prin întreprinderea promptă a măsurilor conform competențelor instituționale, întru stoparea fenomenului dat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților