[ X ]
Fratele ex-Premierului Tarlev, cu datorii uriașe la Banca Socială
10 Aprilie

Compania „Agrotera-Impex”, administrată de Petru Tarlev, fratele fostului prim-ministru Vasile Tarlev, are de restituit aproape treizeci de milioane de lei „Băncii Sociale”. În periaoda anilor 2006-2010, instituția bancară i-a acordat șapte credite firmei, iar aceasta nu a achitat la timp suma dobânzilor, acumulând datorii uriașe.

În octombrie 2013, Banca Socială s-a adresat în instanţa de judecată pentru încasarea datoriilor de la „Agrotera-Impex” şi Petru Tarlev. Pe 27 august 2014, Judecătoria sectorului Râșcani a obligat firma să achite băncii datoriile pe contractele de credit, dobânzile calculate şi neachitate şi comisioanele, în total 20,7 milioane de lei, 335 de mii de dolari și 124 de mii de euro.

Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, dar cererea a fost restituită lui Petru Tarlev, pentru că nu a fost achitată la timp taxa de stat în mărime de 37 500 de lei.

La 10 martie curent, administratorul „Agrotera-Impex” a declarat recurs la CSJ și a cerut casarea încheierii Curții de Apel, cu restituirea pricinii la rejudecare. Pe 8 aprilie, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul lui Petru Tarlev. Decizia este irevocabilă.

Amintim că „Banca Socială” a ajuns sub administrarea specială a Băncii Naționale, având grave probleme financiare după ce a acordat mai multe credite neperformante.

ziarulnational.md

Inapoi la arhiva noutaților