[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Combinatul „Franzeluţa” a lansat două produse noi
31 Ianuarie

Combinatul “Franzeluța” a lansat în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova – 2014” două produse de panificație noi. Este vorba de pîinea cu graham şi celebrele chifle „Kaiser”.

Pîinea cu graham se produce din măciniş integral – necernut, utilizat cu tot cu tărîţe și este extrem de bogată în fibre, dar și  în magneziu şi vitamina B. Pîinea cu graham este un produs cu conţinut redus de glucide asimilabile, acest lucru e posibil prin înlocuirea unei părţi din făina cu tărîţe sau şrot II, numit faină graham.

Acest produs este recomandat în special bolnavilor de constipație cronică, de diabet sau obezitate.

Al doilea produs, chifla ”Kaiser” își are rădăcinile în Austria. Aceasta a fost produsă pentru prima dată în sec. XVIII, iar denumirea de „Kaiser” (rege) i-a fost atribuită în cinstea Regelui Joseph I al Austriei. De altfel, încrustările de pe chiflă se aplică încă de atunci, iar rețeta practic nu a fost modificată.

Potrivit directorului general al Combinatul de produse de panificație “Franzeluța” Victor Cojocaru, noile produse deja sunt în vînzare.

De asemenea, în cadrul expoziţiei „Fabricat în Moldova – 2014”, „Franzeluța”  propune vizitatorilor să testeze un produs inedit: pîinea cu curry. Dacă se va bucura de succes, deja în acest an va putea fi găsită în magazine.

Adrian Platon

kaiser1grahamdirector franzeluta

Inapoi la arhiva noutaților