Cofetarii din R. Moldova sunt pregătiți să realizeze și cele mai năstrușnice idei ale clienților, astfel că, produsele lor sunt din ce în ce mai creative și mai originale, transmite CURENTUL.
Solicitat de reporterul nostru, directorul ,,Panilino”, Sergiu Guzun a spus că, În ultima perioadă cofetărie devine un fel de artă.
„Solicitările sunt extrem de variate și, ceea ce iese în final, sunt adevărate opere de artă. Prețurile pentru torturile la comandă variază de la 170 lei/kg până la 290 lei/kg în dependență de ornarea tortului. Cel mai mare tort pe care la făcut compania noastră este cel pentru festivalul La Cireșe, care a cântărit aproximativ 300 kg. Ne mândrim cu realizările noastre timp de 12 ani și suntem bucuroși să realizăm cele mai ingenioase idei ale clienților noștri”, a precizat Sergiu Guzun.
Directorul ,,Plovdiv-Len”, Elena Snegur, care ne-a comunicat că și cofetarii de la compania lor transformă dorințele în realitate la prețuri accesibile.
„Sunt solicitate torte pentru nunți, cumătrii, zile de naștere și petreceri corporative. Prețul unui kg variază de la 140 la 180 lei . Ce mai mare tortă realizată de noi a fost de 45 kg. Despre comenzile lunare nu pot sa vă spun exact, fiindcă avem foarte multe”, a adăugat Snegur.
Combinatul de produce de panificație SA „Franzeluţa” , la fel, se mîndrește cu o colecție extrem de bogată de torturi la comand. Prețul unui kg variază de la 150 la 200 lei.
„Tortul la comandă de la SA „Franzeluţa” – e un deliciu culinar prezentat sub o formă deosebită, creat de mâinile cofetarilor talentaţi, în concordanţă cu dorinţele clienţilor în ceea ce priveşte forma, ornarea şi compoziţia tortului. Cofetarii profesionişti vor realiza ideea dulce, făurind tortul visurilor Dvs., conform celor mai performante tehnologii, corespunzătoare ultimelor standarde europene. Acesta poate fi şi tort de nuntă, tort pentru copii sau jubileu şi desigur tort cu foto. Frişcă, sufleul, crema pe bază de unt, bezelele, florile din mastic de zahăr, fructele proaspete şi conservate redau torturilor la comandă un gust de neuitat şi un aspect fermecător. Toate acestea transformă torturile noastre la comandă într-o adevărată capodoperă a artei cofetare, care va delecta gustul şi privirea invitaţilor”, spun cei de la combinat.
Cel mai mare tort produs de SA „Franzeluţa” a cîntărit 350 lei kg.
Natalia Moraru
Foto: www.franzeluta.md