[ X ]
[ X ]
[ X ]
FMI va lua o decizie privind un nou program de finanţare pentru Moldova în martie 2014
28 Ianuarie
foto: money.ro

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va lua o decizie privind un nou program de finanţare pentru Moldova în martie 2014. Despre aceasta se spune într-un comunicat de presă al Preşedinţiei. 

După cum relatează CURENTUL, problema a fost discutată astăzi de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi Directorul executiv al FMI pentru Republica Moldova, Menno Snel.

Președintele Timofti a dat asigurări că Republica Moldova își va onora cu precizie angajamentele asumate față de FMI și i-a mulțumit lui Menno Snel pentru asistența financiară a FMI. Șeful statului a subliniat că Guvernul va întreprinde acțiuni energice pentru asigurarea durabilității fiscal-bugetare, menținerea unei politici monetare prudente și consolidarea sectorului financiar al țării.

La rîndul său, Menno Snel a vorbit despre importanța în continuare a unei stabilități politice în Republica Moldova pentru atingerea obiectivelor economice. De asemenea, oficialul FMI a salutat eforturile autorităților de la Chișinău de fortificare, prin modificări legislative, a independenței Băncii Naționale, care urmăresc consolidarea capacităților de supraveghere ale BNM.

Ultimul program de asistență al FMI pentru Republica Moldova a fost finalizat în aprilie 2013, prin care Republica Moldova a beneficiat de asistență financiară în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților