[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Drăguţanu: Anticipăm o creştere lentă a preţurilor
6 Februarie

Anticipăm o creştere lentă a preţurilor, iar în a doua jumătate a anului inflaţia îşi va relua trendul descrescător. Declaraţia a fost făcută de guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei(BNM), Dorin Drăguţanu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„În trimestrele 1 şi2 ale anului curent anticipăm o creştere lentă a nivelului general al preţurilor, în principal din cauza contribuţiei preţurilor la produsele alimentare, iar în a doua jumătate a anului inflaţia îşi va relua trendul descrescător”, a anunţat guvernatorul BNM.

Potrivit lui Drăguţanu, majorarea preţurilor la produsele alimentare se va atesta în trimestrul întîi al anului 2014, ulterior fiind reluat trendul descendent. De asemenea, acesta a anunţat că preţurile la combustibil vor continua să aibă o influenţă minoră asupra inflaţiei în comparaţie cu anii trecuţi, iar pe piaţa externă acestea îşi vor continua trendul descendent.

Totodată, acesta susţine că orice şoc de pe pieţele externe nu au cum să nu afecteze RM. „Vom avea presiuni de apreciere în această vară, doar dacă nu vom avea surprize catastrofale din mediul extern”, a conchis Dorin Drăguţanu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților