[ X ]
[ X ]
DETALII despre cazul femeii de afaceri Natalia Abaşchin, reţinută pentru contrabandă de 2 milioane de euro
8 August

Femeia de afaceri Natalia Abaşchin a fost reţinută de oamenii legii pentru contrabandă în valoare de 2 milioane de euro. Informaţia a fost confirmată pentru CURENTUL de şefa Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Potrivit sursei, pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari.

La rîndul său, şeful secţiei Conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI, Viorel Morari, a specificat că acest caz a fost investigat timp de 2 ani. Mai mult, Morari a spus că oamenii legii din Moldova au colaborat cu colegii lor din alte ţări – unde dintre care este Olanda.

Conform aceleiaşi surse, Natalia Abaşchin are statut de bănuit. În prezent, femeia de afaceri este reţinută pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul Comisariatului General de Poliție. Dacă vinovăţia acesteia va fi demonstrată, Natalia Abaşchin riscă pînă la 10 ani de închisoare, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 200 de mii de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea acesteia.

Amintim că pe 6 august 2014, www.curentul.md a publicat în exclusivitate informaţia precum că femeia de afaceri este bănuită că nu ar fi declarat la vama R. Moldova mărfuri în valoare de peste 2 milioane euro. Mărfurile, celebre mărci internaționale, urmau a fi vîndute în magazine din capitală. Ieri, portalul nostru a intrat în posesia unei fotografii realizată în timp ce Natalia Abașchina, condusă de doi ofițeri în civil părăsea sediul Procuraturii sectorului Centru, fiind condusă la Izolatorul Comisariatului Central de Poliție.

Adrian Platon

abaskina1

Inapoi la arhiva noutaților