[ X ]
Criza financiară a lovit în agențiile imobiliare
14 Aprilie

Agențiile imobiliare din țară au resimțit criza financiară din ultima perioadă, informează CURENTUL.

Reporterul nostru a luat legătura cu reprezentantul agenției  Pro Imobil din cadrul Uniunii Agențiilor Imobiliare din Moldova, directorul căreia Vlad Musteață ne-a confirmat că au fost afectați de criză, datorită scăderii cumpărătorilor, însă nu foarte tare.

,,Criza a afectat doar anumite segmente și anume apartamentele de lux, casele, imobilele comerciale. Piața apartamentelor nu a fost afectată. Vânzările apartamentelor economice în blocurile vechi și noi au rămas la fel, mai rea este situația vânzărilor la spațiile comerciale, apartamentelor de lux. S-a observat o anumită micșorare în ultimii 2-3 ani a prețurilor la imobile, însă o scădere importantă  nu a avut loc. Cele mai solicitate sunt apartamentele în bloc nou cu suprafața de 60 m2, cu 1-2 camere”,  a precizat Vlad Musteață.

De asemenea directorul companiei a ținut să menționeze care a fost sectorul cel mai grav afectat de criză.

,,Referitor la vânzarea oficiilor pot spune că este segmentul de piață cel mai mult afectat, fiindcă antreprenorii nu se orientează spre dezvoltare, ci se străduie să mențină ceea ce este deja”, a adăugat Vlad Musteață.

CURENTUL.md amintește:  Potrivit datelor statistice prezentate de Biroului Naţional de Statistică anul trecut au fost date în proprietate aproape 5.000 de apartamente, cu opt la sută mai puține decât în 2013 și 1.500 de case, în descreștere cu nouă la sută.

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților