[ X ]
Cîteva întreprinderi vinicole din Găgăuzia ar putea relua exportul în Federaţia Rusă
5 Martie
foto: unimedia.info

Conducerea „Rospotrebnadzor” a examinat solicitarea başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal de a relua exportul de vinuri din autonomie pe piaţa rusă. În urma verificărilor efectuate de către experţii instituţiei, au fost selectate 5 întreprinderi vinicole, calitatea produselor cărora nu prezintă pericole, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Rospotrebnadzor.

Este vorba despre întreprinderile: „Vinuri de Comrat”, „Tomai Vinex”, „Invinprom”, SA „Cazayc Vin”  şi „Vinăria Bostovan”.

„Rospotrebnadzor” menționează că  pentru a lua o decizie privind reluarea pe etape a exportului de vin în Federația Rusă, cele 5 întreprinderi vor prezenta la laboratorul instituției  mostre ale producției lor.

Pe lîngă aceasta, se examinează  posibilitatea unui control comun din partea „Rospotrebnadzor” și administrației autonomiei.

În același comunicat se mai spune că Serviciul federal continuă să examineze calitatea și securitatea producției alcoolice care vine din regiunea transnistreană.  În ianuarie-februarie 2014, în Federația Rusă au fost livrate 13 partide de producţie vinicolă cu un volum total de 56644,8 litri. Toată producția a fost conformă cerințelor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților