[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cine va construi pavilionul R. Moldova pentru Expoziţia Mondială „Milano-2015”
16 Ianuarie
foto: sfp2015.org

Republica Moldova se pregăteşte pentru participarea la Expoziţia Mondială „Milano-2015”, iar pavilionul ţării noastre pentru acest eveniment va fi construit de o compania selectată în urma unui concurs internaţional, informează curentul.md, cu referire la Ministerul Economiei. 

În primul trimestru al anului curent, va fi lansat concursul de selectare a companiei care va elabora proiectul de executare și construcție a pavilionului. Planurile de acțiuni și de finanțare pentru Expo Milano 2015 au fost deja aprobate, şi prevăd cheltuieli estimate la 24 de milioane de lei, pentru anul 2014. 15 milioane de lei vor fi alocați din bugetul de stat, iar pentru restul cheltuielilor urmează a fi identificați parteneri interesați în a susține participarea ţării noastre la acest eveniment.

„Peste 20 de milioane de vizitatori sunt așteptați la Expo Milano-2015, astfel Moldova are o ocazie unică, pe care trebuie să o exploateze la maximum, pentru promovarea Republicii Moldova la nivel mondial, ca țară producătoare de alimente de calitate, prin tehnologii durabile”, a specificat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Elementul de atracție al pavilionului va fi instalația “Floarea Solară” ce reprezintă o tulpină care iese din pământ având în capăt un cub triplu de oglinzi, ce va urmări mişcarea soarelui şi va reflecta razele solare spre cubul de deasupra pavilionului. Totodată, vor avea loc degustații ale vinurilor organice și preparatelor specifice bucătăriei moldovenești.



Inapoi la arhiva noutaților