[ X ]
Ce spune Ministerul Economiei despre posibila majorare a preţului energiei electrice
25 Martie
foto: mec.gov.md

După ce presa a scris că majorarea preţului energiei electrice este iminentă, Ministerul Economiei dezminte aceste informaţii. Potrivit unui comunicat de presă al MEC, la moment nu există o asemenea decizie, iar cifrele vehiculate sunt speculative, transmite CURENTUL.

„Ministerul Economiei este preocupat de asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, dar și a unui preț cît mai mic posibil pentru populație și operatorii economici, de aceea depune toate eforturile pentru a nu admite majorarea tarifului de livrare a energiei electrice către consumatorii finali”, se menţionează în comunicat.

Mai mult, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a dat indicații întreprinderilor cu capital de stat din sectorul electroenergetic să valorifice toate resursele interne ce ar permite reducerea costurilor operaționale și neadmiterea majorării tarifelor actuale pentru consumatori.

Amintim că, la 1 aprilie 2014, expiră contractele actuale de import a energiei electrice, iar în prezent se poartă negocieri atît la nivelul operatorilor energetici, cît și la nivelul Ministerului Economiei, cu toți potențialii furnizori din regiune pentru a obține cel mai avantajos preț de achiziție și import a energiei electrice.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților