[ X ]
Care e scopul lansării serviciului „e-Factura” pentru companiile mari din Republica Moldova
27 Februarie

Contribuabilii mari deţin un rol important în economia naţională şi, făcându-se remarcaţi prin contribuţii importante la Bugetul Public Naţional se înscriu în categoria contribuabililor care asimilează cel mai activ noile servicii electronice lansate de către Serviciul Fiscal de Stat, transmite Curentul.md.

La o întrevedere, cu participarea reprezentanţilor companiilor mari din Moldova (Orange, Moldcell, Union Fenosa etc.), șeful  SFS, Ion Prisăcaru a vorbit despre scopul şi premisele lansării serviciului „e-Factura”, aplicaţia fiind un serviciu electronic nou menit să substituie mecanismul curent de eliberare şi evidenţă a facturilor şi facturilor fiscale cu unul bazat pe tehnologiile avansate.

Utilizarea facturii electronice va aduce un şir de beneficii, printre care optimizarea, în direcţia automatizării a procedurii de eliberare şi livrare a facturilor sau facturilor fiscale, reducerea cheltuielilor aferente acestui proces, diminuarea corupţiei etc.

La fel, a mai fost specificat faptul că autoritatea fiscală naţională pune accentele pe oferirea de noi servicii contribuabililor, în perspectivă imediată fiind preconizată şi lansarea serviciului “Contul curent”.

Reprezentanţii companiilor mari din Moldova au apreciat înalt activitatea IFPS în sensul îmbunătăţirii actului de administrare fiscală, prin oferirea de noi servicii şi oportunităţi tuturor contribuabililor. Toate aceste reforme oferă  agenţilor economici posibilitatea de a economisi timp şi de a reduce costurile gestionării afacerii.

Elena Mocreac 

Inapoi la arhiva noutaților